Milyen a jó webdesign?

Webdesign és arculat tervezés • Szoftver arculat fejlesztés • Hatékony vevőszerzés

A honlapkészítés akár unalmas művelet is lehet annak, aki nem a szakmán belül tevékenykedik, vagy nem érdekli különösebben, hogy milyen programnyelven, milyen technikákkal épül fel a honlap. Van azonban egy olyan feladatrész, melyet minden ember a "szívén visel", amikor honlapja készül. Ez pedig a weboldal külleme, a webdesign. Ez határozza meg ugyanis azt, hogy a vállalkozás milyen megjelenéssel mutatkozik az ügyfelei előtt. Az arculattervezés tehát a teljes munkafolyamat egyik legfontosabb és leglátványosabb eleme.

De milyen is az igazán jó webdesign?

A legfontosabb szempont, hogy a készülő weboldal megjelenése egyértelműen kifejezze a vállalkozás üzleti hozzáállását, annak céljait. A dizájn megközelíthető a cég már kész arculati elemei, például logó, névjegy, vagy cégtábla felől, ahol a színek, a stílus és motívumrendszer már adott, vagy elkészíthető ezek hiányában pusztán a cég tevékenységéből kiindulva. A gyakorlatban általában mindkét szempont követendő.
Egy jó webdesign ismérve, hogy a látogatók egyértelműen tudják azt, amikor az oldalra érkeznek, hogy a vállalkozás mivel foglalkozik. Egy kertépítéssel foglalkozó cégnél például a motívumok mellett, olyan képeket is szerepeltetni kell, melyeken a kertek, fák, és egyéb, a témához szorosan kapcsolódó tárgyak találhatóak. Ezek használatát úgy kell megvalósítani, hogy az arculat hasznos részét alkossa, és ne vonja el a látogatók figyelmét a lényegről, a tartalomról.

A tervezés során a legapróbb részleteket is gondosan kell megtervezni. Ha a megjelenés bármely pontja egy kicsit is kidolgozatlan, és nem éri el a többi elem színvonalát, a hatás nem lesz tökéletes. A látogatók úgy fogják érezni, hogy valami hiányzik, valami nincs a helyén. Ez, vagyis az első benyomás pedig az interneten (is) döntő fontosságú. Bizonyára hallotta már azt a sokat ismételt tényt, hogy összesen 4-5 másodperc áll rendelkezésre arra, hogy a látogatókat az oldalon tartsuk. A tervezés során ezt az alapgondolatot valósítjuk meg..

webdesign

De hogyan érhető ez el?

Nemes egyszerűséggel úgy, hogy a sablonos megoldásokat kerülve mindvégig egyedi, innovatív elemeket tervez a webgrafikus az oldalra. Lehet ez egy újszerű menüszerkezet, egy kifinomult színátmenet a háttérben, vagy egy kidolgozott gomb, esetleg egy szokatlan elrendezés. A lényeg, hogy az eltérő, kiemelkedő legyen a már megszokott, unalmas oldalakhoz képest. Tartalmazzon valami újat, valami szokatlant, melytől a látogatók figyelme felébred. A ló túloldalára sem szabad esni azonban. A figyelemfelkeltésen túl törekedni kell arra, hogy az oldal egysége, harmonikus egyensúlya megmaradjon. Kerülendőek például a nagy mozgású animációk, az élénk, már-már bántó színek használata, vagy a képek túlzsúfolása.

Végül az egyik legnagyobb és sajnálatosan elég gyakori hibára hívnánk fel figyelmét. Nagyon sokan azt gondolják, hogy az a grafikai szakember, aki kitűnő plakátokat, vagy logókat tervez az egyben jó webdesignt is készít.
Ki kell jelenteni, hogy ez messze nem igaz. Miért?
Egyszerűen azért, mert bár mindkét terület tervezésről szól, mégis teljesen más eszközrendszer áll a designer rendelkezésére. Egy kiadványszerkesztő nem feltétlenül fogja azt tudni, hogy milyen lehetőségei kínálkoznak az interneten, hiszen nem az internetes környezetben "éli" mindennapjait. Elengedhetetlen, hogy alapvető programozási ismeretekkel is rendelkezzen. Nem mindegy ugyanis, hogy egy terv könnyen megvalósítható-e programozástechnikailag vagy sem. Számos cégvezető nem ismeri fel, hogy ha az interneten igazán sikeres szeretne lenni, akkor ahhoz internetes szakembert kell megbíznia.
Csak egy ilyen ember, egy ilyen cég képes az online világban kimagasló minőségben megjeleníteni egy vállalkozást, ahol nemcsak a grafika, hanem az ügyfélszerzéshez elengedhetetlen marketing is biztos lábakon áll.

btn2article icon Kapcsolódó cikkek
  • Ön tud mindent a domain regisztrációról?
  • Webtárhely választás megfontoltan!
Email: info@elux.hu 
Irodák:
Budapest II., Bem József u. 6. fszt.
Székesfehérvár, Grand Inkubátorház
Kápolnásnyék, Fő u. 10. 

(Előzetes időpontegyeztetéssel)Ízelítő munkáinkból
Összes referencia megtekintése
Cégünk további weboldalai

EGYEDI WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS

Webshopguru: www.webshopguru.hu

HDG Net: www.webaruhaz-keszites.com

ADATBÁZIS SZINKRONIZÁCIÓK

SyncMasters: www.syncmasters.hu 

- Számlázó- és raktárkezelő programok
- Nagykereskedelmi adatbázisok
- Fizetési rendszerek integrációja

Ügyfeleink véleménye

"A Netkorzor Kft-vel 2011 első félévében dolgoztunk együtt. A céget a Fundamenta értékesítési hálózatának belső - zárt - web shopjának elkészítésével bíztuk meg, mely megbízást meghívásos tenderen nyerték el. A cég már a tender ajánlat elkészítése során odafigyelt az ügyfél kéréseire és alkalmazkodott annak munkamódszeréhez. A web shopot a megrendelt minőségben, határidőre és a megállapodott költségkereten belül maradva leszállította. Külön kiemelném, hogy a munkát extrém rövid idő alatt kellett elkészíteni. A HDG Net a munka során végig a "hogyan lehet megcsinálni" megközelítést alkalmazta, az "ezt így nem lehet" helyett. Végül külön pozitívumként említem, hogy az azóta megrendelt extra fejlesztési munkák abszolút korrekten – munka és nem "függőségi" alapon - lettek kiajánlva és megrendelést követően kiszámlázva.

A céget nyugodt szívvel ajánlom más web shop fejlesztést tervező cégnek


Jóri Csaba
Marketing vezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
www.szebshop.hu

tulipanshop"Ezúton is köszönjük az eddigi munkájukat! Önök nagyon tehetségesek és igazi profik! Nagyon elégedettek vagyunk és tudják, nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál. Ahol tudjuk, ajánlani fogjuk Önöket. Az áruház nagy tetszést arat mindenkinél, aki eddig látta. Nálunk különösen! Ha belépünk, nagyon nehezen tudunk kilépni belőle. Reméljük sok ezer vásárlóval is így lesz!"

Krasznai György
Tulajdonos
www.tulipanshop.hu


"Remek volt a HDG Net csapatával együtt "dolgozni", mert egyszerre professzionálisak, érthetőek, precízek, mégis alaposak és türelmesek!

Legalább annyira szakértőek területükön, mint amennyire ambiciózusak, professzionálisak, valamint ügyfélbarátak és igényesek is, ami igen ritka.

Másnak talán lehetetlen lett volna a számos ötletet, a vásárlók és termékmegjelenítések igényeit, a megbízó egyedi elképzeléseit, és a szakmai szükségleteket figyelembe véve ilyen igényes és sokoldalú honlapot, valamint webáruházat létrehozni, de nekik nem volt az, és ebben szerény véleményem szerint a HDGNet az egyik legnagyobb cég, ha nem pont ők a legnagyobbak!

Hálásan köszönjük a tökéletes megvalósítást!"


Hegedűs Anita
Tulajdonos
www.balnea.hu

autopatkai"Miután körbenéztem a honlapkészítő cégek között, úgy láttam meg elsőre, hogy az Elux tudja csak képviselni megfelelő módon vállalkozásom megjelenését az interneten.Nem csalódtam ebben. Miután elkészítették a weboldalamat, megbíztam őket a weboldal keresőmarketingjével kapcsolatban is. A keresőmarketing munka után, számíthattok egy újabb véleményre tőlem. Köszönöm Gábor az eddigi munkát, meg vagyok vele elégedve."

Pátkai Miklós
Tulajdonos
www.autopatkai.hu
mediacenter
Honlapkészítés - Webáruház készítés - Portál fejlesztés - Keresőmarketing - Ajánlatkérés - Sitebuilder állás