novekvo

Hogyan használhatja fel az internetet ügyféltermelésre?

Ügyféltermelő weblap készítés • Ügyféltermelő Keresőmarketing

Honlapkészítés és keresőmarketing sikeres vállalkozásoknak

Mindenki találkozott már azzal a kijelentéssel, hogy az internet a korlátlan lehetőségek helye, hogy az interneten nagyon könnyen és gyorsan lehet jövedelemre szert tenni. Ez így is van. Persze csak azoknak, akik komolyan is gondolják a fenti mondatot és kellőképpen elszántak. Az internetes keretek közötti üzlet sokkal könnyebben megvalósítható, mint hagyományos közegben. Ha már keresett pénzt az interneten, akkor tudja miről is szól. Ha pedig még nem akkor ajánlom figyelmébe a következő sorokat.

Hogyan használhatja fel az internetet vevőszerzésre?

A honlap készítők többsége honlapot készít. Amiben azonban sokkal inkább érdemes gondolkodni, az a Jövedelmező honlap, vagy ahogy mi nevezzük "Ügyféltermelő weboldal". Az Internetes jövedelem, legyen az bármilyen, egyetlen egy dologra vezethető vissza: a honlap látogatottságra.

Ahogyan a valós életben is megvan a helye és környezete az értékesítésnek, úgy az interneten ennek a honlap felel meg. A fenti kérdésre a válasz tehát igen egyszerű: vevőket itt is csak úgy szerezhet, ha azok betérnek erre a helyre, az Ön "boltjába", "irodájába". Az egyetlen egy probléma itt csak az, hogy az internet rengetegében nincsenek a nagyközönség által már kiismert "utcák". Itt szükség van arra, hogy a lehető legtöbb eszközzel és módon, a lehető legtöbb egyéb oldalról betereljük a vevőket a saját weboldalunkra. Ha az oldal felépítése és megjelenése megfelel egy ügyféltermelő értékesítési weboldal követelményeinek, azaz "igényesen berendeztük a boltot" és "kedvesek az eladók", ugyanakkor megfelelő mennyiségű és minőségű látogatóra is szert tesz, az ügyfélszerzés, az értékesítés nem maradhat el.

right img

Íme, egy élő példa

Egy, a kerületben és a szakmában már bizonyos "névvel" rendelkező autószervíz elismert tulajdonosa úgy döntött, hogy weboldalt készíttet, mivel érezhető volt az utóbbi években a kereslet apadása. Mindemellett látta azt is, hogy jónéhány ismert szervíz már nemcsak megjelenik a Google keresőben, hanem kifejezetten az elsők között szerepel. Pletykák terjedtek az autós szférában, és eljutottak a hírek a tulajdonoshoz is, melyek szerint a konkurencia új műhelyek nyitásába fogott a nagyszámú kereslet miatt, melyet kifejezetten a Google-ben való jelenlét idézett elő. A szervíz tulajdonosa, mit sem sejtve az egyes weboldalak közötti különbözőségekből, felkeresett egy hagyományos webfejlesztő céget, akik el is készítették számára weboldalát. Már a fejlesztés alatt, feltette a kérdéseket a honlapkészítő cég számára, hogy a weboldal hatékonyan fog-e számára ügyfeleket hozni, vagy sem? A megnyugtató válaszok meg is érkeztek, majd a weboldal elindult.
2-3 hónapon belül azonban egyre inkább látszani kezdett, hogy a weboldalon keresztül nem igazán érkeznek megrendelések, nem csörögnek a telefonok. Ebben az időben a tulajdonos elkezdett utánajárani az okoknak, és megtudta azt is, hogy a honlapkészítő cég valójában egy egyetemista sráccal programoztatta le a weboldalt, a tervet pedig egy kezdő kiadványszerkesztő grafikus hozta létre, akinek ez volt a második online munkája. A düh mellett, az ablakon kidobott pénz és az elvesztegetett 3 hónap mind-mind negatívan érintették a céget, hiszen a konkurencia addigra már az első új műhelyét is megnyitotta.
Az autószerelő műhely tulajdonosa meggondolatlanul döntött és elkezdett Adwords hirdetéseket feladni, ugyancsak megfelelő szakértelem hiányában. Ennek az lett a következménye, hogy bár a weboldal odakerült a Google jobb oldalának első oldalára, és megérkeztek az első telefonok is, mégis 1 hónap múlva kiderült, hogy hatalmas pénzeket kell Adwordsre fordítania, ha meg kívánja közelíteni a konkurenciák teljesítményét. Ez a következtetés ugyanis abból eredt, hogy a versenytársak nagy része az organikus találatok között jelent meg, hiszen ők egy jóval hatékonyabb keresőmarketing csomaggal dolgoztak.

optimalizalas

Ahogy érkeztek a látogatók egyre nagyobb számban (és ezáltal egyre nagyobb összegekért) a weboldalra, az is kiderült, hogy az oldal konverziós képessége, nem kifejezetten hatékony. A Google Analytics által mutatott adatok alapján látszott, hogy 80-100 látogató kellett ahhoz, hogy a céghez beérkezzen egy telefon vagy egy üzenet. Tehát az 5. hónap elejére kiderült, hogy a weboldal képtelen megfelelően vezetni a látogatókat, nem igazán felhasználóbarát és ráadásul 1-2 böngészőben az oldal nem megfelelően jelent meg, tehát "szét volt csúszva" a tartalom.
A tulajdonos egy elvesztegetett fél év után talált ránk a Google keresőn keresztül. Heteken belül átterveztük a teljes weboldalt, létrehoztunk egy új ügyfélszerző koncepciót, keresőbarát módon építettük át a teljes rendszert, új elemeket integráltunk a weboldalba, új arculatot hoztunk létre, majd útjára indítottuk a honlapot. Ügyfelünk számára összeállítottunk egy keresőmarketing portfóliót, melyben az egyes keresőmarketing elemek megkapták a megfelelő súlyokat, hogy a maximumot termeljük ki. Már 1-2 héten belül megrendelőnk érezhető eredményeket tapasztalt. A weboldal megjelent a keresők első találati oldalán az autójavításhoz kapcsolódó gyengébb szavakra, melyek onnantól kezdve folyamatosan termelik az új ügyfeleket.
2 hónapon belül elértünk egy olyan látogatóbázist az oldallal, amely már garantáltan képes volt 24 órán belül egy ügyfelet hozni a szervíz számára. A weboldallal azóta is folyamatosan dolgozunk, egyre nagyobb és szélesebb látogatóbázist  építünk a weboldal köré, megrendelőnk nagy megelégedésére, aki az internet adta lehetőségeket azóta többszörösen újraértékelte, a lassan 6 hónapos közös együttműködésünk során.

 

article icon Kapcsolódó cikkek
Ízelítő munkáinkból
Összes referencia megtekintése
Cégünk további weboldalai

EGYEDI WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS

Webshopguru: www.webshopguru.hu

HDG Net: www.webaruhaz-keszites.com

ADATBÁZIS SZINKRONIZÁCIÓK

SyncMasters: www.syncmasters.hu 

- Számlázó- és raktárkezelő programok
- Nagykereskedelmi adatbázisok
- Fizetési rendszerek integrációja

Ügyfeleink véleménye

"A Netkorzor Kft-vel 2011 első félévében dolgoztunk együtt. A céget a Fundamenta értékesítési hálózatának belső - zárt - web shopjának elkészítésével bíztuk meg, mely megbízást meghívásos tenderen nyerték el. A cég már a tender ajánlat elkészítése során odafigyelt az ügyfél kéréseire és alkalmazkodott annak munkamódszeréhez. A web shopot a megrendelt minőségben, határidőre és a megállapodott költségkereten belül maradva leszállította. Külön kiemelném, hogy a munkát extrém rövid idő alatt kellett elkészíteni. A HDG Net a munka során végig a "hogyan lehet megcsinálni" megközelítést alkalmazta, az "ezt így nem lehet" helyett. Végül külön pozitívumként említem, hogy az azóta megrendelt extra fejlesztési munkák abszolút korrekten – munka és nem "függőségi" alapon - lettek kiajánlva és megrendelést követően kiszámlázva.

A céget nyugodt szívvel ajánlom más web shop fejlesztést tervező cégnek


Jóri Csaba
Marketing vezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
www.szebshop.hu

tulipanshop"Ezúton is köszönjük az eddigi munkájukat! Önök nagyon tehetségesek és igazi profik! Nagyon elégedettek vagyunk és tudják, nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál. Ahol tudjuk, ajánlani fogjuk Önöket. Az áruház nagy tetszést arat mindenkinél, aki eddig látta. Nálunk különösen! Ha belépünk, nagyon nehezen tudunk kilépni belőle. Reméljük sok ezer vásárlóval is így lesz!"

Krasznai György
Tulajdonos
www.tulipanshop.hu


"Remek volt a HDG Net csapatával együtt "dolgozni", mert egyszerre professzionálisak, érthetőek, precízek, mégis alaposak és türelmesek!

Legalább annyira szakértőek területükön, mint amennyire ambiciózusak, professzionálisak, valamint ügyfélbarátak és igényesek is, ami igen ritka.

Másnak talán lehetetlen lett volna a számos ötletet, a vásárlók és termékmegjelenítések igényeit, a megbízó egyedi elképzeléseit, és a szakmai szükségleteket figyelembe véve ilyen igényes és sokoldalú honlapot, valamint webáruházat létrehozni, de nekik nem volt az, és ebben szerény véleményem szerint a HDGNet az egyik legnagyobb cég, ha nem pont ők a legnagyobbak!

Hálásan köszönjük a tökéletes megvalósítást!"


Hegedűs Anita
Tulajdonos
www.balnea.hu

autopatkai"Miután körbenéztem a honlapkészítő cégek között, úgy láttam meg elsőre, hogy az Elux tudja csak képviselni megfelelő módon vállalkozásom megjelenését az interneten.Nem csalódtam ebben. Miután elkészítették a weboldalamat, megbíztam őket a weboldal keresőmarketingjével kapcsolatban is. A keresőmarketing munka után, számíthattok egy újabb véleményre tőlem. Köszönöm Gábor az eddigi munkát, meg vagyok vele elégedve."

Pátkai Miklós
Tulajdonos
www.autopatkai.hu
Honlapkészítés - Webáruház készítés - Portál fejlesztés - Keresőmarketing - Ajánlatkérés - Sitebuilder állás