Információ tárhelyekről - ingyenes és fizetős tárhelyek

Webtárhely megoldások • Az egyes tárhely típusok jellemzői

Tárhely bérlésről általánosságban

Aki rendelkezik honlappal, az a honlap készítés során szembe fog kerülni ezzel a kérdéssel. Hosszadalmas kutatás, rengeteg keresés mire eldől melyik szolgáltatót érdemes választani. Mindenképpen érdemes képben lenni a tárhely árak, szolgáltatási minőség ügyében annak, aki rendelkezik saját oldallal. A legfontosabb szempont, hogy az adott szolgáltató megbízható legyen, a hosztolt oldal mindig elérhető legyen. Ez technikai okokból persze nem lehetséges, 100%-os elérhetőség nem létezik. Igen nehéz helyzetben találhatja magát az, aki szolgáltató választás előtt áll, hiszen ha megnézi a szolgáltatók ajánlatait, mindegyik teljes (99,99 %-os) elérhetőséget garantál. Mára szinte minden szolgáltató oldalán megtalálhatjuk ezt. A cél, hogy mindent figyelembe véve a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot próbáljuk kiválasztani.

Ingyenes tárhelyek jellemzői

Ez kétségkívül a legolcsóbb megoldás. Regisztrálunk egy szolgáltatónál és ingyenes tárhelyet biztosít számunkra, cserébe vállaljuk, hogy weboldalunk fölé reklámcsíkot helyez a szolgáltató. Ez egy üzleti weboldal esetében nagyon nagy gondot jelenthet. Továbbá általánosságban elmondható, hogy e-mail címünkre folyamatosan reklám leveleket küldenek. Mivel a szolgáltatónak csak a reklámokból van bevétele, ezért az az érdeke, hogy minél kisebb befektetéssel minél több ügyfelet vonzzon. Ennek eredményeként rövid távon a tárhely kiszolgáló szerverek túlterhelését eredményezi: a weboldal lassan, vagy egyáltalán nem töltődik be. Mindezeken túl, ha ezeknél a szolgáltatóknál regisztrálunk saját domain nevet, akkor még a keresőkben sem számíthatunk jó helyezésre. Összegezve ez a lehetőség maximum egyéni felhasználók hobbi oldalainak ajánlható, semmiképp sem üzleti vagy céges bemutatkozó oldalaknak.

Hagyományos fizetős tárhely kisszolgáltatók jellemzői

Párszáz forintos havi költség mellett már bérelhetünk webtárhelyet egy kisebb szolgáltató szerverén. Ezen szolgáltatók jelentősen alacsonyabb áron kínálják a tárhely szolgáltatásaikat, hogy piaci részesedéshez jussanak. Annak érdekében, hogy a költségek alacsonyak maradhassanak, általában egyemberes vállalkozásokként működnek. Tendencia, hogy alacsony befektetéssel, gyorsan akarnak haszonhoz jutni. Legnagyobb hátrányuk, hogy néhány komolyabb ügyfél, akik hatalmas forgalmat generálnak, könnyen felélhetik a legtöbbször asztali PC-nek szánt szerver erőforrásait.

Hagyományos fizetős tárhely nagyszolgáltatók jellemzői

Ezek már komolyabb cégek, ahol a szaktudás mellett kielégítő technikai háttér is garantálja, hogy a pénzünkért valódi tárhely szolgáltatást kapunk. Azonban pénzünkért csak pár MB tárhelyet kínálnak többszáz forintos havi áron. Ügyfeleik körét nagyobb vállalkozások, illetve magánszemélyek teszik ki. Hátrányuk a nagy cégekre jellemző lassú, bürokratikus ügyintézés.

Modern, forgalomarányos tárhely szolgáltatás jellemzői

Ebben az esetben a kis- és nagycéges tárhely szolgáltatók előnyeit egybeolvasztva olcsón, minőségi tárhely szolgáltatást vehetünk igénybe. A szolgáltatók nagy webtárhelyet biztosítanak kedvező áron, azonban a havi forgalmat bizonyos mértékben korlátozzák, vagyis a közös szerver erőforrásokat használó ügyfelek az általuk fizetett összeg arányában részesülnek az erőforrásokból. Értelemszerű, hogy a nagy forgalmú ügyfelek a forgalom arányában többet fizetnek. Viszont csak így garantálható az ügyfél számára a tárhely szolgáltatás minősége, a szolgáltató számára pedig az anyagi háttér, a színvonalas szolgáltatás megteremtéséhez.

További szempontok tárhely választásnál

Mire figyeljünk még oda?
Amennyiben csak magyarországi piacra szánjuk oldalunkat, akkor a legtöbb szolgáltató 100 MB/sec sebességű vonalat biztosít. Ez tökéletesen elegendő. Azonban, ha külföldi internetet is megcélzunk érdemes megtudni, hogy mekkora sebességgel tudják az egyes szolgáltatók ezt megvalósítani. Általában a belföldi sebesség töredékét tudják csak garantálni, ezért külön vonalat kell bérelni erre a célra. Itt a költségek nagy mértékben változhatnak, ezért körültekintően válasszunk.

Nem elhanyagolható, hogy a szolgáltatások között szerepeljen látogatottsági statisztikamérés, így pontos képet kaphatunk az oldalunk forgalmáról.
Keresőoptimalizálás szempontjából fontos lehet továbbá, hogy lehet-e aldomaineket létrehozni és azt milyen számban tehetjük meg.
Abban az esetben, ha webáruházat szeretnénk a tárhelyen üzemeltetni tudakoljuk meg, hogy az adatbázis kezelést támogatja-e tárhelyünk.
Általában elegendő e-mail címet lehet regisztrálni a tárhelyeken, de nagyon sok helyen korlátozzák annak számát, ezért ha vállalkozásunknak nagy mennyiségű e-mail címre van szüksége, akkor ez is fontos szempont lehet.

article icon Kapcsolódó cikkek
Email: info@elux.hu 
Irodák:
Budapest II., Bem József u. 6. fszt.
Székesfehérvár, Grand Inkubátorház
Kápolnásnyék, Fő u. 10. 

(Előzetes időpontegyeztetéssel)Ízelítő munkáinkból
Összes referencia megtekintése
Cégünk további weboldalai

EGYEDI WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS

Webshopguru: www.webshopguru.hu

HDG Net: www.webaruhaz-keszites.com

ADATBÁZIS SZINKRONIZÁCIÓK

SyncMasters: www.syncmasters.hu 

- Számlázó- és raktárkezelő programok
- Nagykereskedelmi adatbázisok
- Fizetési rendszerek integrációja

Ügyfeleink véleménye

"A Netkorzor Kft-vel 2011 első félévében dolgoztunk együtt. A céget a Fundamenta értékesítési hálózatának belső - zárt - web shopjának elkészítésével bíztuk meg, mely megbízást meghívásos tenderen nyerték el. A cég már a tender ajánlat elkészítése során odafigyelt az ügyfél kéréseire és alkalmazkodott annak munkamódszeréhez. A web shopot a megrendelt minőségben, határidőre és a megállapodott költségkereten belül maradva leszállította. Külön kiemelném, hogy a munkát extrém rövid idő alatt kellett elkészíteni. A HDG Net a munka során végig a "hogyan lehet megcsinálni" megközelítést alkalmazta, az "ezt így nem lehet" helyett. Végül külön pozitívumként említem, hogy az azóta megrendelt extra fejlesztési munkák abszolút korrekten – munka és nem "függőségi" alapon - lettek kiajánlva és megrendelést követően kiszámlázva.

A céget nyugodt szívvel ajánlom más web shop fejlesztést tervező cégnek


Jóri Csaba
Marketing vezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
www.szebshop.hu

tulipanshop"Ezúton is köszönjük az eddigi munkájukat! Önök nagyon tehetségesek és igazi profik! Nagyon elégedettek vagyunk és tudják, nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál. Ahol tudjuk, ajánlani fogjuk Önöket. Az áruház nagy tetszést arat mindenkinél, aki eddig látta. Nálunk különösen! Ha belépünk, nagyon nehezen tudunk kilépni belőle. Reméljük sok ezer vásárlóval is így lesz!"

Krasznai György
Tulajdonos
www.tulipanshop.hu


"Remek volt a HDG Net csapatával együtt "dolgozni", mert egyszerre professzionálisak, érthetőek, precízek, mégis alaposak és türelmesek!

Legalább annyira szakértőek területükön, mint amennyire ambiciózusak, professzionálisak, valamint ügyfélbarátak és igényesek is, ami igen ritka.

Másnak talán lehetetlen lett volna a számos ötletet, a vásárlók és termékmegjelenítések igényeit, a megbízó egyedi elképzeléseit, és a szakmai szükségleteket figyelembe véve ilyen igényes és sokoldalú honlapot, valamint webáruházat létrehozni, de nekik nem volt az, és ebben szerény véleményem szerint a HDGNet az egyik legnagyobb cég, ha nem pont ők a legnagyobbak!

Hálásan köszönjük a tökéletes megvalósítást!"


Hegedűs Anita
Tulajdonos
www.balnea.hu

autopatkai"Miután körbenéztem a honlapkészítő cégek között, úgy láttam meg elsőre, hogy az Elux tudja csak képviselni megfelelő módon vállalkozásom megjelenését az interneten.Nem csalódtam ebben. Miután elkészítették a weboldalamat, megbíztam őket a weboldal keresőmarketingjével kapcsolatban is. A keresőmarketing munka után, számíthattok egy újabb véleményre tőlem. Köszönöm Gábor az eddigi munkát, meg vagyok vele elégedve."

Pátkai Miklós
Tulajdonos
www.autopatkai.hu
mediacenter
Honlapkészítés - Webáruház készítés - Portál fejlesztés - Keresőmarketing - Ajánlatkérés - Sitebuilder állás