portfolio40

Keresőmarketing portfólió

Miből épül fel a portfólió? • A portfólióban alkalmazott összetevők
 

Optimalizálás idegen nyelvekre - Európai vagy amerikai piacon értékesít?

13Programkód és URL fejlesztés - Keresőbarát kialakítás

A weboldalak igen nagy aránya esetében követi el a fejlesztő azt a hibát, hogy az url címeket nem keresőbarát módon alakítja ki. Ezen felül továbbá, ha a hivatkozás dinamikusan változik, nem is linkelhető külső oldalakról. Ez pedig minden szempontból hátrányos megoldás, olyan megoldás amelyen keresztül a vállalkozás saját magát helyezi hátrányos helyzetbe.
A barátságos URL címek olyan címeket jelentenek, melyek értelmes szavakat - vagy értelmes szavak ékezet nélküli betűit - tartalmaznak, és nem valamiféle programkódot. Az így kialakított URL címeket a keresők előnyben részesítik, hiszen ahogyan a domain névben lévő szavakat (www.valami.hu) figyelembe veszik, úgy a domain mögött lévő szavakat is a weboldal rangsorolása során.
A programkód és az URL-ek fejlesztése során egy olyan struktúrát alakítunk ki, amellyel maximális hatékonyság nyerhető, hogy ezzel is erősítsük a weboldal pozícióit a keresők találati listáiban.
A linképítés megkezdése előtt - amikor viszonthivatkozásokat szerzünk a weboldal egyes oldalai felé - érdemes erőteljesen átgondolni a weboldal egyes URL címeit. Ha egy olyan oldal felé szerzünk backlinket, amely később megszűnik, akkor a szerzett linkről a legtöbb esetben lemondhatunk.

14Linképítés cikkmarketingen keresztül - Cikk írás és publikáció

Cikkek megírásával és közzétételével külső független portálokon erőteljes látogatottságot generálhatunk. A külső oldalon a cikket olvasó felhasználó, hivatkozáson keresztül juthat el a célzott weboldalra. A hivatkozás ezáltal erőteljes viszontlinkként működik. A felhasználó először elolvassa a cikk tartalmát, mely minden bizonnyal felvezető, bevezető jelleggel bír a célzott weboldalon lévő termékek tekinetében, majd mint "felcsigázott" potenciális ügyfél érkezik a weboldalra.
A publikált cikkeken keresztül szerzett viszontlinkek erőteljes relevanciával erősítik a célzott weboldal pozícióit a keresőkben.

 

 

15Szerkezetimeghatározás és kereső integrálás - Weboldal finomhangolás

A nagyobb kiterjedésű és dinamikusan változó oldalak esetében kiemelten fontos az egyes oldalak keresőkben való jelenlétének minősége. A keresőmotorok ugyanis saját weboldal feltérképezési algoritmussal rendelkeznek, melyet bizonyos kereteken belül szabályozhatunk. Nagyobb portálok esetében gyakran előfordul, hogy oldalak tartalmát nem kívánjuk a keresők adatbázisában elhelyezni, rendelkezésre bocsájtani. A másik eset, amikor az egyes oldalakat nagyobb gyakorisággal kívánjuk megjelentetni a találatok között, a többi saját oldal rovására. A webmester megfelelő szakértelme mellett megfelelően szabályozható a keresőkben való megjelenése az egyes oldalaknak.

 

 

16Adwords és Etarget hirdetés - Célzott PPC megoldások!

"A Google Adwords: költségkeretétől függetlenül megjelenítheti hirdetéseit a Google rendszerben és hirdetési hálózatában. Ön csak akkor fizet, ha a felhasználók a hirdetéseire kattintanak."
A legnagyobb nemzetközi és hazai kattintás alapú hirdetési rendszer, a Google Adwords és a magyar Etarget, kiválóan képesek rövidtávon növelni egy weboldal látogatottságát. A leghatékonyabb eszközei a gyors látogató szerzésnek induló weboldalaknál.
Vannak olyan ágazatok, ahol a kifejezetten alacsony versenyhelyzet miatt, nemcsak 1-2 hetes hanem több hónapos kampányokat is költséghatékonyan lehet végezni azáltal, hogy nincs, vagy kevés a konkurencia, így az egyes kattintásokért alacsony összegeket fizetünk.
A fizetett hirdetések azokban az ágazatokban működnek jól, ahol magas az internetezők fizetési hajlandósága . Minél inkább pénz decentralizált a tevékenység, minél kevésbé kapcsolódik az ágazat a pénzügyi szektorhoz, annál kevésbé működik hatékonyan a fizetett hirdetés. Ez a jelenség abból a felhasználói gondolkodásból ered, hogy például egy asztalos vagy egy kőműves, miért fizetne hirdetésekért, hiszen egy jó asztalosnak vagy kőművesnek minden bizonnyal nincs erre szüksége.

 

 

17Hírnév menedzsment - Vírusmarketing keresőmarketinggel hatékonyan!

Ha Ön már hatékonyan jelen van az online piacon, nagy valószínűséggel megtapasztalta azt, hogy egy negatív blog bejegyzés vagy fórum hozzászólás a vállalkozásról akár hosszú ideig ténylegesen képes befolyásolni a látogatottságot. Hogyan?
Rengeteg ilyen eset van. Például az egyik ilyen jelenség, amikor fontos keresőszavakra az adott negatív szöveg jelenik meg a Google keresőben az első találatok között. Sokszor a felhasználók miután megtalálnak egy céget, rákeresnek a cég nevére is, hogy további információkat találjanak róla. Ilyen esetben is találhatnak a vállalkozást negatívan beállító szövegeket. Jó néhány hazai cég már megtapasztalta azt, hogy miként a valós világban, úgy az interneten is gyorsan terjednek a hírek, és sokszor egy negatív fórum hozzászólás az üzletről vírusszerűen terjedhet tovább.
A hírnév javítás során ezeket a negatív bejegyzéseket küszöböljük ki olyan megoldásokkal, hogy vagy eltávolítjuk a bejegyzést, vagy a cégről "mit sem sejtő" pozitív hozzászólásokat fűzünk az adott közösséghez, bolgba, vagy fórumra.

 

 

18Lokális optimalizálás - Ha vállalkozása erősen helyhez kötött.

A lokális (helyi) optimalizálást akkor célszerű alkalmazni, ha a weboldalon hirdetett tevékenység, szolgáltatás vagy termék csak egy adott régióhoz tartozó felhasználó számára érhető el. Ilyenek lehetnek az előző tömbben említett szolgáltatások is, hiszen egy debreceni asztalosnak a legtöbb esetben Sopronban asztalost kereső személy nem potenciális ügyfele. A csak egy adott területen (városban, kerületben) vagy régióban (megyében) tevékenykedő vállalkozások számára kiemelten fontos ezen tulajdonság figyelembe vétele. A keresőmarketinget úgy kell végezni, hogy a weboldalra azokat a felhasználókat vigyük el, akik az adott településen vagy régióban keresik a szolgáltatást vagy a terméket.
Természetesen adott a lehetőség, hogy az ilyen vállalkozások megjelenjenek más területekhez kapcsolódó keresések során is, de ez nyilván magasabb költségvonzattal jár.
A helyi optimalizálás szerepe kifejezetten a költséghatékonyság előmozdítása. Egy Csongrád megyében tevékenykedő kisiparos számára, nyilván jóval kevesebb konkurencia adódik Szegeden és környékén, mint ha az országban előforduló összes kisiparossal kívánna versenyre kelni.

 

 

19Optimalizálás idegen nyelvekre - Európai vagy amerikai piacon értékesít?

Tudni érdemes, hogy az idegen nyelvekre történő optimalizálás költségvonzata az éppen aktuális külföldi piac függvénye. Hogy csak egy példával éljünk, az USA-ban a keresőmarketingre fordított havi összkeretek dollárban kifejezett átlagértéke, a közepes vállalatok esetében, eléri az 5 ezer dollárt. Minél nagyobb piacról van szó, tehát minél több az adott nyelvterületen tevékenykedő üzlet az ágazatban, annál magasabb költségekkel érdemes számolni.
A portfólió keretein belül, végzünk az egyes európai nyelvekre és területekre, illetve az Észak- és Dél-Amerikai régiókra egyaránt optimalizálást.

 

 

20Apróhirdetés menedzsment - Célzott, hatékony megoldások

Rengeteg vállalkozás esetében hatékonyan tud működni az apróhirdetés. A keresőmarketing keretein belül az apróhirdetés jelenléte abból fakad, hogy az apró hirdetésekben megjelentethető a weboldal címe is, amely ezáltal a hirdetéseken keresztül képes látogatókat generálni. A tömegesen, céghirdetés jelleggel feladott hirdetések nemcsak látogatót generálnak, hanem egyben már közvetlenül a hirdetésről is elérhetővé teszik a felhasználók számára a cég kínálatát. Ha a vállalkozás folyamatosan állandó jelleggel jelen van az apróhirdetést szolgáltató oldalakon, hatékony viszontlinkként is funkcionálnak az innen jövő linkek, tehát egyben linképítés jelleggel is bír.

 

 

21Google Analytics statisztikai rendszer - Piacalapozó weboldal monitoring

A Google Analytics rendszer a ma ismert legrészletesebb statisztikákat bocsájtja rendelkezésre a weboldalakról és a rajtuk átfutó forgalomról. A rendszer állandó fejlesztés alatt áll, egyre pontosabbak a mérések, egyre részletesebb a szolgáltatás. A világon jó néhány nagyobb ismert portál is ezzel a rendszerrel vizsgálja a látogatóinak a minőségét, mennyiségét és viselkedését egyaránt.
Az Analytics képes választ adni szinte minden lehetséges kérdésre az üzleti weboldalról, a rendszer látogatóiról. Választ kaphatunk arra, hogy honnan érkeztek a látogatók az oldalra, milyen oldalakat néztek meg, mennyi ideig nézték meg az oldalakat és még sorolhatnánk.
A Google Analytics a keresőmarketing kutatások és az üzlet fejlődésének legjobb információ-forrását biztosítja.

 

 

22

Konverziónövelés - Hogyan növelhető a tényleges, valós ügyfelek aránya?

Tapasztalataink alapján az, hogy hány látogatóból képes 1 valós ügyfelet (vevőt, partnert stb.) termelni a weboldal, a legfontosabb. Vajon ha 10.000 látogatóból csak 10 látogató válik tényleges ügyféllé, az elegendő a vállalkozás számára? A legtöbb esetben nem.
A weboldal konverzió vizsgálat a legátfogóbb feladat. A vizsgálatban nagyobb időszakokra visszamenőleges statisztikákat, a weboldal megjelenését és felépítését, felméréseket és piackutatási eredményeket veszünk figyelembe. Sok esetben a korábban rosszul elvégzett keresőoptimalizálás is felelős az alacsony konverzióért.
Vannak esetek, amikor a rossz keresőmarketing számlájára írják azt, hogy nem jön létre elegendő üzlet a weboldalon keresztül, pedig valójában a látogatottság dinamikusan növekedett. Ilyenkor egyértelműen az alacsony konverziót lehet hibáztatni.
A konverziónövelés során az elemzéseket követően bevetésre kerülnek egyaránt keresőmarketing eszközök, a weboldal átprogramozása vagy akár a teljes redesign (arculat újratervezés) is szóba jöhet.

 

 

23

Tartalomkezelés, frissítés és üzemeltetés - A sok tartalom, veszélyes is lehet!

A tartalom fejlesztése és kezelése kulcsfontosságú hosszútávon .
A nagyobb oldalaknál, de egy webáruház esetében minden bizonnyal már középtávon is egyre nagyobb azoknak az aránya, akik visszatérnek az oldalra. Egy portál esetében a minden nap változó tartalom, alapvetően kihívásokat jelent keresőmarketing szempontból.
Miért fontos, hogy egy keresőmarketinges is részt vegyen egy nagyobb portál, vagy egy webáruház üzemeletetésében?
A nagyobb portáloknál, webshopoknál naponta bővül a weboldal tartalommal. Ez pedig óhatatlanul oda vezet, hogy a növekvő tartalommal a honlap egyre inkább saját maga határozza meg a helyezéseit a keresőkben oly módon, hogy egyáltalán nem történik vele külső (off-page) optimalizálás, hanem csak pusztán mérete által válik piacvezetővé ágazatában. Ez a folyamat azonban azt eredményezi, hogy a folyamatos tartalom optimalizálás és felülvizsgálat hiányában a portál vagy a webáruház nem használja ki a benne rejlő, maximális hatékonyságot. Ha nincs kellően optimalizálva és kezelve a tartalom, akkor minden bizonnyal nem fogja a létező maximális látogatószámot eredményezni.
Egy több 10 ezres napi látogatottsággal bíró portál esetében, de már egy napi pár ezres forgalmat tudó webshopnál is, 10-20%-os látogatószám változás több milliós forgalom növekedést vagy csökkenést jelenthet havonta.
Így célszerű a tartalomkezelést és akár az üzemeltetést is egy keresőoptimalizáló csapatra bízni, a keresőkön keresztül nyerhető maximális látogatóbázis eléréséhez.

 

 

24

Keresőfigyelés, trendfigyelés - Folyamatos visszacsatolás és alkalmazkodás

Mit takar a keresőfigyelés? A Google vállalatnál jelenleg több ezer ember dolgozik azon, hogy a szolgáltatások egyre jobbak és pontosabbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Google egy állandóan változó kereső, amely az aktuális trendek, a korábbi mérések és eredmények alapján folyamatosan fejlődik és alakul. Ennek eredménye az, hogy  változik a keresők rangsorolási algoritmusa. Ha most elsők vagyunk, lehet hogy fél év múlva már az első 10-ben sem leszünk, ha nem figyelünk oda. A keresőfigyelés másik fontos része, a konkurenciák figyelése. Azáltal hogy nap mint nap egyre többen jelennek meg hatékonyan a keresőkben, egyre kiélezettebbé válik a verseny. Ez pedig óhatatlanul is azt eredményezi, hogy az a munka, ami ma elég volt ahhoz hogy első legyen a weboldal, az 2 év múlva már minden bizonnyal nem lesz elegendő.Mit takar a keresőfigyelés? A Google vállalatnál jelenleg több ezer ember dolgozik azon, hogy a szolgáltatások egyre jobbak és pontosabbak legyenek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Google egy állandóan változó kereső, amely az aktuális trendek, a korábbi mérések és eredmények alapján folyamatosan fejlődik és alakul. Ennek eredménye az, hogy változik a keresők rangsorolási algoritmusa. Ha most elsők vagyunk, lehet hogy fél év múlva már az első 10-ben sem leszünk, ha nem figyelünk oda. A keresőfigyelés másik fontos része, a konkurenciák figyelése. Azáltal hogy nap mint nap egyre többen jelennek meg hatékonyan a keresőkben, egyre kiélezettebbé válik a verseny. Ez pedig óhatatlanul is azt eredményezi, hogy az a munka, ami ma elég volt ahhoz hogy első legyen a weboldal, az 2 év múlva már minden bizonnyal nem lesz elegendő.

 

 

« Előző 10 Portfólió összetevő

Ha valós online növekedésben gondolkodik,
keressen minket és igényeljen a weboldalára szabott
egyedi keresőmarketing portfóliót!

article icon Kapcsolódó cikkek
Email: info@elux.hu 
Irodák:
Budapest II., Bem József u. 6. fszt.
Székesfehérvár, Grand Inkubátorház
Kápolnásnyék, Fő u. 10. 

(Előzetes időpontegyeztetéssel)Ízelítő munkáinkból
Összes referencia megtekintése
Cégünk további weboldalai

EGYEDI WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS

Webshopguru: www.webshopguru.hu

HDG Net: www.webaruhaz-keszites.com

ADATBÁZIS SZINKRONIZÁCIÓK

SyncMasters: www.syncmasters.hu 

- Számlázó- és raktárkezelő programok
- Nagykereskedelmi adatbázisok
- Fizetési rendszerek integrációja

Ügyfeleink véleménye

"A Netkorzor Kft-vel 2011 első félévében dolgoztunk együtt. A céget a Fundamenta értékesítési hálózatának belső - zárt - web shopjának elkészítésével bíztuk meg, mely megbízást meghívásos tenderen nyerték el. A cég már a tender ajánlat elkészítése során odafigyelt az ügyfél kéréseire és alkalmazkodott annak munkamódszeréhez. A web shopot a megrendelt minőségben, határidőre és a megállapodott költségkereten belül maradva leszállította. Külön kiemelném, hogy a munkát extrém rövid idő alatt kellett elkészíteni. A HDG Net a munka során végig a "hogyan lehet megcsinálni" megközelítést alkalmazta, az "ezt így nem lehet" helyett. Végül külön pozitívumként említem, hogy az azóta megrendelt extra fejlesztési munkák abszolút korrekten – munka és nem "függőségi" alapon - lettek kiajánlva és megrendelést követően kiszámlázva.

A céget nyugodt szívvel ajánlom más web shop fejlesztést tervező cégnek


Jóri Csaba
Marketing vezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
www.szebshop.hu

tulipanshop"Ezúton is köszönjük az eddigi munkájukat! Önök nagyon tehetségesek és igazi profik! Nagyon elégedettek vagyunk és tudják, nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál. Ahol tudjuk, ajánlani fogjuk Önöket. Az áruház nagy tetszést arat mindenkinél, aki eddig látta. Nálunk különösen! Ha belépünk, nagyon nehezen tudunk kilépni belőle. Reméljük sok ezer vásárlóval is így lesz!"

Krasznai György
Tulajdonos
www.tulipanshop.hu


"Remek volt a HDG Net csapatával együtt "dolgozni", mert egyszerre professzionálisak, érthetőek, precízek, mégis alaposak és türelmesek!

Legalább annyira szakértőek területükön, mint amennyire ambiciózusak, professzionálisak, valamint ügyfélbarátak és igényesek is, ami igen ritka.

Másnak talán lehetetlen lett volna a számos ötletet, a vásárlók és termékmegjelenítések igényeit, a megbízó egyedi elképzeléseit, és a szakmai szükségleteket figyelembe véve ilyen igényes és sokoldalú honlapot, valamint webáruházat létrehozni, de nekik nem volt az, és ebben szerény véleményem szerint a HDGNet az egyik legnagyobb cég, ha nem pont ők a legnagyobbak!

Hálásan köszönjük a tökéletes megvalósítást!"


Hegedűs Anita
Tulajdonos
www.balnea.hu

autopatkai"Miután körbenéztem a honlapkészítő cégek között, úgy láttam meg elsőre, hogy az Elux tudja csak képviselni megfelelő módon vállalkozásom megjelenését az interneten.Nem csalódtam ebben. Miután elkészítették a weboldalamat, megbíztam őket a weboldal keresőmarketingjével kapcsolatban is. A keresőmarketing munka után, számíthattok egy újabb véleményre tőlem. Köszönöm Gábor az eddigi munkát, meg vagyok vele elégedve."

Pátkai Miklós
Tulajdonos
www.autopatkai.hu
mediacenter
Honlapkészítés - Webáruház készítés - Portál fejlesztés - Keresőmarketing - Ajánlatkérés - Sitebuilder állás