onlinebuyWebáruházakkal kapcsolatos kérdések

Online kereskedelmi megoldások • Webáruház fejlesztés • Kereső marketing


Milyen engedélyek szükségesek egy webáruházhoz?

Internetes értékesítést végző kereskedelmi egységekre az alábbiak vonatkoznak:
2007. február 28-án megjelent a nyilvántartásba vételre kötelezett áruk és szolgáltatások köréről és az ezekre vonatkozó kereskedelmi tevékenység gyakorlásának feltételeitől szóló 25/2007. (II.28.) GKM rendelet, melynek értelmében az egyes kereskedelmi tevékenységek gyakorlásáról szóló 15/1989. (IX.7.) KeM rendelet március 8-án hatályát veszti. Így az alábbi tevékenységek esetében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál történő nyilvántartásba vételi kötelezettség megszűnt:
...a csomagküldő kiskereskedelem.

A fentiek alapján tehát ez azt jelenti, hogy semmiféle engedély nem szükséges ma már egy webáruház üzemeltetéséhez, csak a tevékenységi körre feljogosító TEÁOR besorolás, vagyis 4791'08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem.

Szükségem van-e bármiféle offline üzletre ahhoz, hogy webáruházat üzemeltethessek?

Nincs.
Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos, egyes törvények módosításáról szóló, 2007. évi XCIV. törvény 17 §. szerint nem szükséges üzlet és vevőszolgálati helyiség - a külön jogszabályban meghatározott feltételekkel:
csomagküldő kereskedelmi tevékenység folytatásához
elektronikus kereskedelmi szolgáltatások gyakorlásához
az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben meghatározott elektronikus kereskedelmi szolgáltatások esetén.

A 2007.évi XCIV. törvény 17.§ - a 2008. március 31-én lépett hatályba. Mivel nem szükséges tehát üzlethelyiséggel rendelkezni, így működési engedélyre sincs szükség egy webáruház nyitásához.
Azonban minden esetben alapfeltétel egy webshop üzemeltetéséhez a számlaképesség, melyet adószámmal rendelkező egyéni vállalkozók, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok vagy részvénytársaságok adhatnak.

Milyen kötelezettségeim vannak akkor, ha üzemeltetek egy webáruházat?

Amiket ajánlatos feltüntetni minden esetben:
Webáruházat üzemeltető személy vagy cég adatai (név, székhely, adószám)
 Szerződéskötéssel, vásárlással kapcsolatos tudnivalók
A vásárlók személyes adatai védelmében tett nyilatkozat, és az erről szóló 1992. évi LXIII., személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásainak betartásáról szóló közlemény feltüntetése
Szállításra és annak költségeire vonatkozó részletes tájékoztatás
Ügyfélszolgálat biztosítása és elérhetőségei (e-mail cím, telefonszám)
Garanciákra és elállásra vonatkozó információk

Szükségem van-e kereskedelmi szakképesítésre ahhoz, hogy webáruházat üzemelhessek?

Nincs.
A 2005. évi CLXIV. törvény szerint, aki olyan kereskedelmi tevékenységet folytat, melyhez nem szükséges üzlethelyiség (ilyen a webáruház is), annak sem működési engedéllyel, sem pedig kereskedelmi szakképesítéssel, végzettséggel nem kell rendelkeznie.

Mennyi terméket tölthetek fel webáruházamba?

Korlátlan mennyiségűt.
Webáruházaink elkészítése során az adminisztrációs felületet úgy alakítjuk ki, hogy ott könnyedén saját kezűleg, korlátlan számú terméket fel lehessen tölteni. A webáruház mérete az Ön termékeinek számától függ.

Mekkora és milyen tárhelyre van szükség egy webáruházhoz?

Nem szükséges a legnagyobb.
Általában 1 GB tárhely elegendő egy webáruházhoz. Kevesebb termék esetén akár kisebb is. Amennyiben mégis kifutna ebből a korlátból a webshop, abban az esetben számos tárhely szolgáltató rugalmasan extra tárhelyet biztosít a már meglévőhöz. Fontos azonban, hogy tartalomkezelő honlapok, amilyen a webáruház is, dinamikus tárhelyet igényelnek, melyek lehetővé teszik a tartalmi frissítéseket a weboldal tulajdonosa által. A dinamikus tárhelyek jellemzője, hogy rendelkeznek PHP futtatási lehetőséggel és MySQL adatbázissal.

Van rá mód, hogy saját grafikusunk készítse el a webáruház design-ját, melyre Önök ráhúzzák majd a webshopot?

Ennek semmi akadálya.
Ez esetben a webáruház elkészítési díjára vonatkozó összegből levonásra kerül a design terv elkészítésének költsége.
Fontos azonban, hogy ebben az esetben feltétlenül közös egyeztetésekre és munkára van szükség a grafikus és a programozók részéről, mert az elképzelést és a megvalósítást feltétlenül szinkronba kell helyezni egymással.

btn2
article icon Kapcsolódó cikkek
Email: info@elux.hu 
Irodák:
Budapest II., Bem József u. 6. fszt.
Székesfehérvár, Grand Inkubátorház
Kápolnásnyék, Fő u. 10. 

(Előzetes időpontegyeztetéssel)Ízelítő munkáinkból
Összes referencia megtekintése
Cégünk további weboldalai

EGYEDI WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS

Webshopguru: www.webshopguru.hu

HDG Net: www.webaruhaz-keszites.com

ADATBÁZIS SZINKRONIZÁCIÓK

SyncMasters: www.syncmasters.hu 

- Számlázó- és raktárkezelő programok
- Nagykereskedelmi adatbázisok
- Fizetési rendszerek integrációja

Ügyfeleink véleménye

"A Netkorzor Kft-vel 2011 első félévében dolgoztunk együtt. A céget a Fundamenta értékesítési hálózatának belső - zárt - web shopjának elkészítésével bíztuk meg, mely megbízást meghívásos tenderen nyerték el. A cég már a tender ajánlat elkészítése során odafigyelt az ügyfél kéréseire és alkalmazkodott annak munkamódszeréhez. A web shopot a megrendelt minőségben, határidőre és a megállapodott költségkereten belül maradva leszállította. Külön kiemelném, hogy a munkát extrém rövid idő alatt kellett elkészíteni. A HDG Net a munka során végig a "hogyan lehet megcsinálni" megközelítést alkalmazta, az "ezt így nem lehet" helyett. Végül külön pozitívumként említem, hogy az azóta megrendelt extra fejlesztési munkák abszolút korrekten – munka és nem "függőségi" alapon - lettek kiajánlva és megrendelést követően kiszámlázva.

A céget nyugodt szívvel ajánlom más web shop fejlesztést tervező cégnek


Jóri Csaba
Marketing vezető
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
www.szebshop.hu

tulipanshop"Ezúton is köszönjük az eddigi munkájukat! Önök nagyon tehetségesek és igazi profik! Nagyon elégedettek vagyunk és tudják, nincs jobb reklám egy elégedett vásárlónál. Ahol tudjuk, ajánlani fogjuk Önöket. Az áruház nagy tetszést arat mindenkinél, aki eddig látta. Nálunk különösen! Ha belépünk, nagyon nehezen tudunk kilépni belőle. Reméljük sok ezer vásárlóval is így lesz!"

Krasznai György
Tulajdonos
www.tulipanshop.hu


"Remek volt a HDG Net csapatával együtt "dolgozni", mert egyszerre professzionálisak, érthetőek, precízek, mégis alaposak és türelmesek!

Legalább annyira szakértőek területükön, mint amennyire ambiciózusak, professzionálisak, valamint ügyfélbarátak és igényesek is, ami igen ritka.

Másnak talán lehetetlen lett volna a számos ötletet, a vásárlók és termékmegjelenítések igényeit, a megbízó egyedi elképzeléseit, és a szakmai szükségleteket figyelembe véve ilyen igényes és sokoldalú honlapot, valamint webáruházat létrehozni, de nekik nem volt az, és ebben szerény véleményem szerint a HDGNet az egyik legnagyobb cég, ha nem pont ők a legnagyobbak!

Hálásan köszönjük a tökéletes megvalósítást!"


Hegedűs Anita
Tulajdonos
www.balnea.hu

autopatkai"Miután körbenéztem a honlapkészítő cégek között, úgy láttam meg elsőre, hogy az Elux tudja csak képviselni megfelelő módon vállalkozásom megjelenését az interneten.Nem csalódtam ebben. Miután elkészítették a weboldalamat, megbíztam őket a weboldal keresőmarketingjével kapcsolatban is. A keresőmarketing munka után, számíthattok egy újabb véleményre tőlem. Köszönöm Gábor az eddigi munkát, meg vagyok vele elégedve."

Pátkai Miklós
Tulajdonos
www.autopatkai.hu
Honlapkészítés - Webáruház készítés - Portál fejlesztés - Keresőmarketing - Ajánlatkérés - Sitebuilder állás